1. septembril 2024 esitleb maailmakuulus staar Chris Norman suvel Eestis uut albumit ja vanu hitte.

Sel suvel toimuvad Tallinnas ja Tartus unustamatud kontserdid “Smokie” legendaarse solisti Chris Normani ja tema bändi esituses. Kontserdil kõlavad nii kuldsed hitid kui ka lood uuelt albumilt “Junction 55”.

Pop-rocki legendi esimene kontsert toimub Tallinnas, Unibet Arenal, 30. augustil 2024.a ja teine kontsert Tartu lauluväljakul 1. septembril 2024.

Muusikafännidele üle maailma ei vaja Chris Norman tutvustamist. Just tema erilise käheda hääle tõttu nimetati ansambel „Kidness“ kunagi ümber „Smokey´iks“. Bändiliikmete selgitusel seostati Chrisi „suitsuvat“ häält suitsuga (inglise keeles smoke-suits), mistõttu saigi bändi nimeks „Smokei“.

Smokie tähelend algas 1978. aastal, mil ilmus Montreaux album ning kriitikute kiidetud singlist “Mexican Girl” sai megahit. Chris Normani ja Suzi Quatro “Stumblin´in” jõuab USA Billboardi esikümnesse, millele järgnevad pimestavad kuulsuse aastad kontsertreisidega kõikidel kontinentidel ja fännidest pungil staadionitel. Esitusele tulevad kõik hitid ja uued lood

Artist esineb kõikjal maailmas ja üllatab oma energiaga tuhandeid fänne. „Huumor ja trenn aitavad energiat säilitada. Kuigi tahaksin väga laisk olla, sunnin end jõusaali minema ja sportima,“ muigab Chris, kelle kontserdikava on broneeritud mitmeks aastaks ette.

Chris Normani kontserdil Tallinnas ja Tartus kõlavad „Living Next Door to Alice“; „ Midnight Lady“; „Needles and Pins“; „Mexican Girl“; „Oh Carol“, „I´ll Meet You at Midnight“, „Don´t“, „Play Your Rock´n Roll to Me“ ja teised artisti maailmakuulsad lood.

Kontsertidele Eestis annab erilise tähenduse asjaolu, et esiettekandele tulevad legendi uue albumi „Junction 55“ lood, millest 12 on Chrisi enda kirjutatud või koostöös teiste muusikutega. Kolm laulu on kirjutatud vana sõbra ja Smokie liikme Pete Spenceriga, kaks lugu tema bändi praeguse liikme Jeff Carline´iga ja üks koos Mike Chapmaniga. Need lood väljendavad tõelise laulja ja laulukirjutaja tunnuseid ajatute meloodiate ja unustamatute harmooniatega. „Plaadi pealkiri peegeldab tõsiasja, et olen oma karjääris uuel etapil ja sellest on möödas 55 aastat, kui minust sai professionaal,“ märgib Chris Norman.
Kuulsa laulja Chris Normani nimi ei seostu ainult „energilise käega“, vaid ka lüüriliste lauludega nii et kontsert tõotab tulla nii rock´nroll kui ka lüüriline.

Kuigi Chris Norman lahkus Smokie´st 1986. aastal ja alustas soolokarjääri, on tema diskograafia väga muljetavaldav: rohkem kui 50 singlit ja enam kui 30 välja antud albumit (neist 9 Smokie osana ja 25 soolokarjääri ajal). Üle maailma on müüdud üle 30 miljoni plaadi ning artist kirjutab siiani muusikat ning jätkab kontserttegevust.

Chris Norman (õige nimega Christopher Ward Norman) sündis kunstnike perre Ühendkuningriigis Yorkshire´is. Poisi isa, kelle muusikaline maitse kujunes välja Elvis Presley, Thea Beatles´i, Bob Dylani, Little Richardsi ja The Rolling Stones´i mõjutustel, kinkis oma esimese kitarri pojale, kui Chris oli seitsmeaastane. 1962. aastal astus Chris Norman Bradfordi positekooli, kus ta kohtus oma Smokie bändikaaslaste Alan Silsoni ja Terry Uttleyga.
Viimased 23 aastat on muusik elanud Iiri mere ääres Mani saarel oma naise Lindaga. Chrisil ja Lindal on viis last.

 

OSTA PILET SIIT